marți, 1 martie 2011

În fiecare an, inevitabil, Primăvara vine!

In februarie zăpezile au lumina soarelui de primăvară, iar in martie primele raze primăvăratice seamănă cu lumina zăpezii pe cale să devină amintire. Anunţul unor zile pline de viaţă îl dă totdeauna micul ghiocel. Apoi , în fiecare an, fără greşeală vine Primăvara ! Este anotimpul tinereţii şi al iubirilor pure. Poate de aceea februarie e numită luna iubirii, iar martie aduce sărbătoarea mărţişorului şi, în ziua de 8, omagiul femeii.
Dar când vine Speranţa în Oraşul nostru?
Speranţa nu ne-o aduce nimeni, ci o câştigăm fiecare dintre noi, atunci când, depăşind greutăţile prezentului, ne construim (nu aşteptăm!) ziua de mâine. Ea nu e o himeră, ci o certidune dacă privim mulţimea de copii şi tineri care cuceresc Oraşul, când merg la şcoală, ori la facultate, când îşi pun în valoare talentul în arte, sport, ori cercetare, când se plimbă, ori se distrează. Mai sunt şi dezamăgiri din partea unora, dar aceia nu sunt prea mulţi şi nu ei sunt vinovaţii principali. Aşa cum natura îşi creşte ghioceii care vestesc anotimpul reînvierii, aşa prin educaţie societatea îşi cultivă Speranţa .
O lume cu oameni educaţi , în care omul potrivit este la locul cuvenit, în care valorile sunt recunoscute şi respectate este singura în care pot reînvia şi speranţele noastre.
Împreună putem construi o astfel de lume şi transforma speranţele în certitudini.


5 comentarii:

  1. salutari domnule profesor!frumoase cuvinte.
    Marius Stoica

    RăspundețiȘtergere
  2. Speranta este cea care moare ultima.E ca si o ultima reduta necucerita in marea lupta a existentei noastre.Ne legam sperante,ne facem iluzii,ne amagim pe noi insine pana la urma si asta ,doar de dragul de a nu abandona aceasta lupta existentiala.Odata cucerita aceasta ultima reduta ne cuprinde remuscarea,nu facem nimic pentru a dejuca zadarnicia,ne complacem,desi nimicnicia nu este o caracteristica a noastra.Cu ultimile zvacniri reusim totusi sa ne ridicam capul tocmai plecat,dar nu pentru a continua lupta,ci doar pentru a privi inainte,pentru a nu orbecai.
    Speranta moare ultima,asa era o vorba din bartani,insa ce ne lipseste noua acum nu este speranta ci curajul de a spune lucrurilor pe nume si solidaritatea sustinerii celor spuse.Suntem dezbinati,cuvantul se risipeste printre buze,ecoul nici ca i se mai aude.Vremea sperantei a trecut,am asteptat-o tacuti,apoi ea s-a ivit,dar la ce bun,in tenebrele mintii ea s-a pierdut ca un murmur de izvor intr-o pestera neagra si adanca.
    Vremea sperantei a trecut...acum ce mai asteptam? MARIUS STOICA

    RăspundețiȘtergere
  3. http://stoicamariusorsova.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. a venit primavara, desi nu se prea simte. asteptam Pastele!?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere